Mutiny in the Bounty

"Justice and decency are carried in the heart of the captain, or they be not aboard. It is for this reason that the Admiralty has always sought
to appoint its officers from the ranks of gentlemen. The court regrets to note that the appointment of Captain William Bligh was, in that respect, a failure."
Mutiny in the Bounty





dimarts, 18 de novembre del 2014

Les Misérables



The Economist ja ho anunciava al febrer –i proposava el seu candidat-, i aquests dies, tant el sortint Jose Manuel Barroso com Angela Merkel, ja ho han advertit: ni els vots que tinguin Junkers o Schultz poden ser suficients per convertir-los en el nou president del “govern” europeu, la Comissió.

El rotatiu britànic, davant les eleccions locals que se celebren juntament amb les europees, ha seguit especulant els últims dies amb la figura d’un altre “número u”, d’un spitzenkandidaten, un tapat. I la llista de “tapats” és extensa. Per posar uns exemples: la primera ministra danesa Helle Thorning-Schmidt (del sector progressista), el finlandès Jyrki Katainen, l’irlandès Enda Kenny (conservadors), i la preferida de la publicació, la presidenta de l’FMI Christine Lagarde, que també ho és de la cancellera alemanya.

I és que serà el Consell Europeu, és a dir, els representants dels Estats, els presidents de govern de cada país, liderats per l’alemany, el francès i el britànic, els que decidiran a qui han d’escollir els eurodiputats electes. Es a dir, seran Merkel, Hollande i Cameron els qui imposaran el seus candidat. Si per casualitat coincideix amb la voluntat dels votants, aleshores potser si que seran algun dels dos teledirigits caps de llista,  socialista o popular. Perquè no és cert, com va dir ahir la candidata d’UPyD en el gran #DebatEuropeesTV3, que a Europa no mani ningú. És que, com ens va recordar el candidat Santiago Fisas, a Europa manen els Estats. Si més no, el debat ens va deixar clar això. Això i qui sap de què parla quan parla del funcionament de les institucions europees.

Però davant la possibilitat que, finalment, sigui Angela Merkel qui decideixi qui ha de dirigir les reunions dels comissaris europeus (nomenats pels estats), cosa que seria acollida pels europeus com una autèntica estafa democràtica després de les promeses fetes, que quedaria als catalans per decidir?


Com aquella Fantine del “I dreamed a dream” i els seus Miserables que lluitaven davant la injustícia, diumenge els votants només ens tenim nosaltres. I qualsevol mitjà que serveixi per fer-nos sentir, perquè la nostra veu s’expressi, encara que sigui mínima, exigua, perquè la vida no acabi matant el somni, qualsevol vot serà una eina útil. Perquè, oblidem-nos, l’únic que hi haurà dilluns seran lectures.

maig, 2014

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada